Aranžmani

DOČEK NOVE GODINE U PRAGU

SREĆNA NOVA GODINA!

PRAG sa obilaskom Bratislave, Drezdena i Kutne Hore

1. DAN petak (29.12.2017.)
Polazak iz Bijeljine u 21:00h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Hrvatsku.
2. DAN subota (30.12.2017.)
Dolazak u Bratislavu oko 08:00h. Pauza za kafu i obilazak istorijskog dijela grada. Bratislavska tvrđava, Glavni Trg, Pozorište, Katedrala Sv. Martina, Mihaljska Kula. Oko 11:00h nastavak puta ka Pragu, dolazak u popodnevnim časovima (oko 15:00h). Smještaj u hotel. Vrijeme predviđeno za odmor. Zajednički odlazak gradskim prevozom do centra grada i kratko upoznavanje sa gradom. Povratak u hotel gradskim prevozom. Noćenje.
3. DAN nedelja (31.12.2017.)
Doručak. Odlazak u razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem: Hradčani, katedrala Sv.Vita sa kapelom Sv.Venceslava i grobnicama čeških kraljeva, stara kraljevska palata, Vladislavova dvorana, bazilika Sv. Đorđa i Zlatna ulica u kojoj se nalazi Kafkina kuća. Prelazak preko Karlovog mosta iz XIV vijeka, obilazak stare kule na mostu i spomenika Karlu IV. Starogradski trg – sa čuvenim astronomskim satom Orloj, obilazak jevrejske četvrti koja je tokom II svjetskog rata bila geto. Vaclavski trg sa velelepnom zgradom narodnog pozorišta i spomenik Sv. Vaclava. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Mogućnost fakultavnog odlaska na vožnju brodom Vltavom. U večernjim časovima odlazak u centar grada, doček Nove godine! Mogućnost fakultativnog dočeka u nekoj od pivnica. Noćenje.
4. DAN ponedeljak (01.01.2018.)
Doručak.  Mogućnost fakultativnog odlaska do bajkovitog Drezdena, grada podignutog iz pepela čije su znamenitosti ponovo izgrađene u retro stilu. Opera Semper koja ponosito krasi Theaterplatz, Palata Zwinger koja će vas vratiti u vrijeme vladara Alberta Jakog. Bogorodičina protestantska crkva i Dvorska rimokatolička crkva, koje su se vijekovima borile za prestiž medju hrišćanskim vjernicima. Priča o Carskoj palati… Povratak u Prag u večernjim časovima. Mogućnost fakultativnog odlaska u neku od pivnica. Noćenje.
5. DAN utorak (02.01.2018.)
Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Odlazak u Kutnu Horu. Svoju slavu, ovaj češki gradić stekao je u 13. vijeku, kada je na tim prostorima pronađeno srebro.  U periodu od 13. do 16. vijeka Kutna Hora je bila važan centar čeških zemalja koji se takmičio sa Pragom za položaj prestonice.  Ipak, najpoznatija atrakcija ovog mjesta je kosturnica – crkva od kostiju. Zovu je još i crkva svih svetaca. Sagrađena je oko 1400. godine, a čuvenu dekoraciju dobila je 1870. U pitanju je 40.000 ljudskih skeleta ugrađenih u enterijer crkve. Panoramski obilazak očuvanog istorijskog gradskog jezgra koje je pod zaštitom UNESCO – a od 1955. godine: Saborna crkva sv. Barbare – iz 14. vijeka, crkva sv. Jakova, kamena kuća, kamena fontana, Marijanin stub, kosturnica. Slobodno vrijeme. U popodnevnim časovima polazak za Bijeljinu. Vožnja kroz Češku i Slovačku. Dolazak u Bijeljinu iza ponoći.

CIJENA: 349,oo KM

U cijenu uključeno:
Prevoz turističkim autobusom
3 ND u hotelu Marie-Luisa 3* u Pragu
Obilasci po programu (Bratislava, Prag, Kutna Hora)
Pratnja turističkog vodiča
Organizacija putovanja
U cijenu nije uključeno:
PZO ( 8,oo KM)
Izlet u Drezden (35€ )
Vožnja brodom Vltavom (15€)
Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika i uslijed nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana prije termina polaska.

SVE DODATNE INFORMACIJE I REZERVACIJE:

Turistička agencija “Semberija Transport” Bijeljina
Tel: 055/201-126, 055/212-411
Turistička agencija Janja 055/544-252
E-mail: agencijabijeljina@semberijatransport.com
Web: www.semberijatransport.com/turistickaagencija
Facebook: Turistička agencija Semberija Transport
Instagram: semberijatransporttravelagency

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije Semberija Transport
Licenca Ministarstva trgovine i turizma RS Broj:14-01-07-3-16-07/15 od 05.06.2015.god.


Komentari